مطالب

انواع دوربین مداربسته

انواع دوربین مداربسته

سیستم‌ دوربین‌ مداربسته یکی از روش‌های امنیتی رایج در دنیای امروز است که برای هر کسب‌وکاری ضروری قلمداد می‌شود. بر اساس مشخصات، ویژگی‌ها و تنظیمات متنوع، مدل‌های گوناگونی از دوربین مداربسته در بازار عرضه‌شده است. چنانچه شما قصد خرید این سیستم امنیتی را دارید، باید با توجه به کاربری و مکان موردنظرتان، نسبت به انتخاب و خریداری آن اقدام کنید. در این مقاله همراه ما باشید تا شما را با انواع دوربین‌های مداربسته و کارکرد هرکدام آشناسازیم.

معرفی انواع دوربین مداربسته و کاربرد آن‌ها

1-    دوربین مداربسته دام Dome

دوربین‌های مداربسته دام یا گنبدی در نظارت و امنیت فضاهای بسته و محیط‌هایی با نور کم، کاربرد بسیاری دارند. پایه این دوربین‌ها به شکل نیم‌دایره است و به همین علت با نام Dome شناخته می‌شوند. اگرچه اشکال مختلف پایه‌ها سبب مخفی ماندن دوربین نمی‌شوند؛ اما پایه‌های نیم دایره‌ای شکل، زاویه دید دوربین را مخفی می‌کنند. به همین علت سارقان قادر به تشخیص زاویه مناسب برای دور ماندن از دید دوربین نخواهند بود. دوربین‌های دام دارای لنزهای wide با فاصله کانونی کوچک (2،8، ۳،۶ یا ۴ میلی‌متر) هستند. این دوربین‌ها علاوه بر اینکه امکان حرکت دوربین را برای اپراتور فراهم می‌کنند، قابلیت زوم و چرخش خودکار را نیز در فواصل زمانی معین دارند.

2-    دوربین مداربسته بولت Bullet

دوربین‌های مداربسته بولت، استوانه‌ای شکل و مخروطی هستند. این دوربین‌ها اغلب برای دیدن فواصل طولانی در محیط‌های بیرونی و محوطه‌های باز به کار می‌روند. این نوع از دوربین‌های مداربسته فاقد تنظیمات گردش، چرخش و زوم هستند و معمولاً برای ضبط تصاویر در یک مکان ثابت و منطقه‌ای خاص کاربرد دارند. این دوربین‌ها بر روی دیوار و سقف نصب می‌شوند و دارای بدنه فلزی و ضد آب هستند. پوشش‌های به کار رفته در این دوربین امکان ورود گردوغبار، برف و باران، تگرگ و دیگر عناصر تخریب‌کننده را به داخل دوربین نمی‌دهند. این نوع از دوربین‌ها با استفاده از مادون‌قرمز محیط اطراف خود را روشن کرده و به‌راحتی در محیط‌های تاریک تصویربرداری می‌کنند.

3-    دوربین مداربسته گردان (PTZ)

دوربین‌‎های مداربسته گردان قابلیت چرخش در جهات مختلف و همچنین بزرگنمایی تصاویر را دارند. این دوربین‌ها دارای یک بدنه دام شکل و یک پایه با توجه به شرایط نصب هستند و به‌عنوان یکی از پرکاربردترین دوربین‌های مداربسته در عکس‌برداری و فیلم‌برداری از مسابقات ورزشی به شمار می‌روند. از جمله مزایای دوربین گردان امکان تعریف تعداد مشخصی پریست (preset) است. این پریست‌ها، دوربین را به‌صورت برنامه‌پذیر و زمان‌بندی‌شده تنظیم می‌کنند و مکان‌های مشخص را به شما نشان می‌دهند.

4-    دوربین مداربسته باکس یا صنعتی (Box)

دوربین مداربسته باکس معمولاً دارای بدنه مستطیلی شکل و پلاستیکی است. این دوربین‌ها برای برقراری امنیت در محیط‌های صنعتی، کارخانه‌ها، پارکینگ‌ها و محیط‌های باز کاربرد دارند. زاویه دید این دوربین‌ها وابسته به لنز دوربین است. در صورت بالا رفتن شماره لنز، فاصله دورتری را می‌توان با دوربین مشاهده کرد. در این دوربین‌ها امکان استفاده از لنز خارجی فراهم‌شده؛ بنابراین تصاویر از کیفیت خوبی برخوردارند و می‌توان از این دوربین‌ها در حوزه‌های تخصصی‌تر استفاده کرد. عمومی‌ترین کاربرد این دوربین‌ها برای مواقعی است که نیاز به ثبت تصویر در زاویه خیلی بسته باشد.

5-    دوربین مداربسته C-Mount

یکی از مزایای مهم دوربین مداربسته C-Mount امکان تعویض و جابجایی لنز است؛ از این‌رو، این دوربین‌ها کارکردهای متفاوتی را شامل می‌شوند. به‌طورکلی، لنزهای دوربین مداربسته قادرند تا فاصله 35 تا 40 فوتی را پوشش دهند؛ اما دوربین‌های مداربسته C-Mount با استفاده از لنزهای خاص، امکان پوشش دهی مسافت‌های بیشتر از 40 فوت را دارند. به همین دلیل، این دوربین‌ها یک دید بسیار گسترده را برای شما فراهم می‌کنند.

6-    دوربین مداربسته مینیاتوری

دوربین‌های مداربسته مینیاتوری پرکاربردترین نوع دوربین‌های مداربسته به شمار می‌روند که ابعاد کوچک از جمله ویژگی‌های شاخص آن‌ها است. دوربین‌های مینیاتوری در محیط‌هایی به کار می‌روند که نیاز به مشاهده تصاویر به‌صورت نامحسوس باشد. باوجود کوچک نبودن بدنه آن‌ها، لنز دوربین‌های مینیاتوری به‌قدری کوچک است که برای به‌دست آوردن تصاویر باید سوراخی کوچک ایجاد کرد. دوربین‌های مینیاتوری دارای کیفیت‌های متوسطی هستند و پشت یا داخل یک وسیله به‌صورت مخفی نصب می‌شوند. این دوربین‌ها در محیط‌های کم‌نور، دید مناسبی ندارند؛ بنابراین برای ثبت تصاویر مطلوب باید محیط دارای نور کافی باشد.

در سال‌های اخیر، دوربین‌های مداربسته نقش بسیار پررنگی در برقراری امنیت داشته‌اند. درواقع، نیازهای مصرف‌کننده به‌عنوان معیار طراحی این سیستم‌ها به شمار می‌روند تا شناسایی تمامی خطرهای امنیتی و اقدامات لازم جهت حفاظت در برابر آن‌ها به شکل صحیحی انجام گیرد. دوربین‌های مداربسته با توجه به کاربردهای مختلف و حساسیت مکان موردنظر، به انواع نظارتی، حفاظتی و… تقسیم می‌شوند که هرکدام در مدل‌های مختلفی تولید و روانه بازار شده‌اند.

 

جهت خرید یا بررسی انواع دوربین مداربسته موجود در بازار میتوانید از بخش دوربین مداربسته ایران امنیت دیدن نمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *